FOTO VIDEO Athina Suites Hotel – casa ta din București. Apartamente de lux, cu bucătărie complet echipată, terasă și living cu personalitate. Unitatea a deschis și un restaurant cu specific mediteranean

Athina Suites Hotel București. FOTO Adrian Boioglu

Indiferent că ești turist de două ori pe an sau călătorești în fiecare weekend departe de casă, este firesc să cunoști toate opțiunile cazării pe care le ai într-o destinație sau alta. Anul acesta, trendul este dat de destinațiile mai puțin cunoscute sau non-conformiste. Numitorul comun al tuturor turiștilor sau călătorilor de business de orice fel este confortul. Pentru cei mai pretențioși dintre turiști, industria hotelieră a inventat aparthotel-ul.

Așa cum intuiți din denumire, aparthotel-ul este unitatea de cazare care combină avantajele unui hotel cu luxul și confortul unui apartament. Adică, ai și bucătărie și balcon, dar și sufragerie, pe lângă dormitor. Fiecare apartament este conceput încă din proiectare astfel încât te face să te simți “acasă”. E un concept american pe care Europa îl preia din ce în ce mai mult, și cum nici țara noastră nu face excepție, aparthotel-urile încep să apară și la noi. Cel mai recent a fost deschis în București și se numește Athina Suites Hotel – o combinație de confort, bun gust și culoare, chiar în centrul capitalei.

Rizgar Shikhil este irakian cu cetățenie suedeză – un om umblat, cu afaceri în toată lumea și știe ce și cât confort vrea călătorul, mai ales cel de business. Genul acesta de turiști întotdeauna caută locuri unde pot ține întâlniri de lucru sau de afaceri, la fel de mult ca și opțiuni de relaxare. În plus, adesea reprezentanții unor companii aflați cu treburi în oraș pentru un timp mai lung, constată că mesele în oraș zi de zi devin prea scumpe, pe intervale lungi de timp, sau poate montone, mai ales când ești singur.

Mai degrabă oamenii preferă să aibă la hotel o bucătărie cu de toate unde să își pregătească ceea ce vor. Ca să nu mai menționăm că la sfârșitul unei zile de lucru intens, un living cu wifi, televizor cu cablu și tot confortul casei, e tot ce îți dorești.

“Conceptul nostru de aparthotel este gândit pentru această zonă centrală a Capitalei. Consider că într-un aparthotel omul trebuie să simtă confortul maxim, cu alte cuvinte, e musai să aibă mai mult decât 4 pereți unde să doarmă. Fie că e turist, fie că e venit în oraș cu probleme de serviciu și are nevoie să lucreze, la noi trebuie să se simtă ca acasă”, spune Rizgar Shikhil, proprietarul Athina Suites Hotel.

Dotări de lux și camere cu personalitate

Nu doar turiștii cu afaceri sunt luați în calcul de filosofia unui aparthotel. Athina Suites țintește și familiile cu copii care vizitează capitala, și de aceea a gândit toate facilitățile pentru asemenea nevoi specifice. Există dormitoare separate în fiecare apartament, la fel cum fiecare apartament are și spațiul comun de zi cu zi, sufrageria sau living-ul. Găsim tot ce ne trebuie în bucătărie, dar și o mașină de spălat rufe, de exemplu.

“Apartamentele noastre au bucătărie complet echipată, espressor de cafea, mașină de spălat. Fiecare are balcon unde oaspeții se pot relaxa, iar fumătorii vor fi foarte încântați de acest aspect. Unele băi au duș, altele cadă, iar în apartamentele cu două dormitoare toate au câte două băi astfel încât dacă sunt cazate mai mult de 2 persoane să le fie ușor tuturor. Toate apartamentele cu un dormitor au câte o baie, o terasă și o bucătărie echipată complet. Apartamentele cu două dormitoare au două băi, două terase, living foarte mare și spațios și la fel, bucătăria complet echipată”, spune Cristina Miu, Hotel Manager la Athina Suites.

Dacă ar fi să găsim o expresie românească pentru aparthotel, aceea ar fi “casa departe de casă”. Athina Suites Hotel e foarte versatil, adică potrivit pentru tot felul de configurații: fie călătorești singur, ori cu familia sau într-un grup de prieteni, proprietarii s-au gândit la toate. Când bucătăria personală nu îți mai este de ajuns, ai opțiunea de a merge la restaurant. Nu în oraș, ci la parter. Fără să chemi un taxi, fără să aștepți, fără niciun inconvenient.

Restaurantul mediteranean Artemis, deschis publicului larg

Athina Suites are propriul restaurant în stilul clasic al unui apart hotel. Se numește Artemis Mediterranean Cuisine și e coordonat de un chef grec, cu aer mediteranean. Iliaș Dallas a adus cu el aromele grecești cu iz de mare, pe care încearcă să le amestece cu preparatele românești tradiționale. Omul e un artist: nu doar gătește, ci creează gusturi și experiențe culinare pe care le vei ține minte multă vreme, și care te vor face să revii acolo.

“Noi încercăm să găsim produse naturale, bio chiar, și încercăm să le protejăm în termeni culinari și să nu le distrugem, ca să putem o oferi o adevărată experiență pentru papilele gustative. Încerc tot timpul să combin gusturi familiare românilor cu arome din Grecia, adică să nu fie o mâncare grecească 100%, ci să se regăsească anumite gusturi, familiare lor, având în vedere că suntem țări balcanice.  Însă, lucru clar, specificul restaurantului este mediteraneean”, spune Iliaș Dallas, chef bucătar la Artemis Mediterranean Cuisine.

Restaurantul de la parterul Athina Suites are intrarea direct din stradă, ceea ce echivalează cu o invitație: este deschis și pentru clienții care nu locuiesc în aparthotel, ci vor să-i treacă pragul doar pentru o masă bună și gustoasă. Este la fel de versatil ca și hotelul, astfel încât organizează petreceri private, mese pentru grupuri și pentru tot felul de ocazii elegante. Iar în meniu predomină aerul mediteraneean, în gusturi și arome. Asta înseamnă mâncare proaspătă, simplă, aromată, sănătoasă și cu bun gust. Iar bucătăria mediteraneană a dat cele mai gustoase rețete care au încântat o lume întreagă.

Artemis Mediterranean Cuisine vrea să devină în scurt timp o atracție în sine. Conducerea de aici se gândește să fie gazdă de evenimente, construite special pentru profilul lui, iar mâncarea și băuturile fine să acompanieze manifestările pe care le va găzdui.

“Ne-am propus ca pe viitor, în cel mai scurt timp, să organizăm o petrecere privată cu care să demarăm acest lanț al evenimentelor și de altă natură, nu doar evenimente pentru oaspeții curenți care vin să mănânce în restaurant. Deoarece restaurantul este construit în cadrul hotelului, clienții din exterior îl pot percepe ca pe un restaurant independent, însă și ei sunt primiți în cadru familiar. Noi suntem o echipa mică, în familie, dar în același timp profesioniști”, ține să precizeze Ionuț Pleșea, Food & Bar Manager la Artemis Mediterranean Cuisine.

Athina Suites Hotel este la doi pași de Piața Romană și poate fi găsit și online pe website-ul Athina Suites Hotel Bucharest. Și dacă vă sună ca fiind cel mai potrivit loc pentru călătoria pe care o planificați în București, nu ezitați să rezervați online. Veți beneficia de un preț special dacă rezervați direct la Athina Suites Hotel.

Pentru mai multe detalii puteți contacta Athina Suites Hotel Bucharest la numărul de telefon +40 311019067 sau la adresa de mail stay@athinasuiteshotel.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*