Cod galben de vânt și ploi abundente în Irlanda

Autoritățile au emis atenționări de vânt puternic. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis un cod galben de vânt și ploi, pentru întreg teritoriul țării. Alerta este în vigoare pentru ziua de sâmbătă, 15.12.2018, în intervalul orar 00.01 -23.59.

​Condiţiile meteorologice prognozate se referă la creșterea în intensitate a vântului, cu rafale, pe alocuri, de 90-110 km/h, ploi abundente și posibile inundații.

​Mai multe informații pot fi regăsite pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

​Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Se recomandă a se verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news .

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*