Coduri portocaliu și galben de furtuni și precipitații intense în Croația

Avertizări de vânt puternic în Croația. FOTO Alpinmar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, condițiile meteorologice se vor înrăutăți începând cu seara zilei de 9 iulie, caracterizate de intensificări ale vântului și scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunile din estul și sudul țării.

Autoritățile locale au emis, pentru ziua de 10 iulie 2019, cod portocaliu de furtună, precipitații intense și intensificare a vântului în regiunile Knin, Istria, Split, Dalmația, canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarneric, precum și cod galben pentru regiunile Karlovac, Gospić, Rijeka și Dubrovnik.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat –http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate -http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă -http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*