Compania AirMoldova, sancționată de Irlanda pentru că a transportat pasageri români care s-au legitimat doar cu cartea de identitate

Românii care călătăroresc în Irlanda cu AirMoldova au nevoie de pașaport. FOTO AirMoldova

Compania AirMoldova a fost sancționată de Irlanda pentru faptul că a transportat pasageri români care s-au legitimat doar cu cartea de identitate. De la 1 februarie românii care ajung în Irlanda din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport.

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin de pasageri români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de România.

“În acest sens, ni s-a comunicat că de la data de 1 februarie 2019 pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de România.

Air Moldova întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil”, a transmis Air Moldova.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Revista presei - turism ( săptămâna1-7 februarie ) - iVisit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*