Drumul spre Sarmisegetuza Regia a fost închis din cauza pericolului de surpare

Drumul spre Sarmisegetuza Regia a fost închis. FOTO CJ Hunedoara

Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul administrației sitului de la Grădiștea de Munte până la destinație.

Măsura a fost luată pentru a nu periclita siguranța turiștilor. Referitor la situația creată, din ordinul prefectului al județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, joi, 21 martie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, se convoacă Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

UPDATE:S

Sarmizegetusa Regia este deschisă publicului.

Există o porțiune grav afectată a DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia, acest lucru a dus la închiderea drumului cu barieră, între remiza Valea Alba ( locația în care se află expoziția „Inima Aurului Dacic” ) și casa de bilete. Cu toate acestea, situl rămîne deschis pentru vizitare, însă turiștii vor fi nevoiți să parcurga pe jos ultimii 4 km până când porțiunea de drum va fi refăcută de către administratorul drumlui.

1 Trackback / Pingback

  1. La Sarmisegetuza Regia este intrarea liberă până se reabilitează drumul pentru autoturisme | GoNEXT

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*