Expoziție inedită la Muzeul Bucovinei: obiecte medievale și preistorice din os și corn

Afișul expoziției: obiecte de os și corn
Afișul expoziției: obiecte de os și corn

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 21 mai – 30 iunie 2019, la Cetatea de Scaun a Sucevei, în incinta Casei Custodelui, expoziția temporară Obiecte din os și corn, preistorice și medievale, din colecția Muzeului Bucovinei.

Obiectele din os și corn expuse provin atât de pe cuprinsul orașului Suceava, cât și din localitățile limitrofe, demonstrând astfel, utilizarea acestora în medii diferite.

Cei care trec pragul acestei expoziții vor descoperiri o lume diferită, îndepărtată în timp. Osul și cornul au constituit, încă din cele mai vechi timpuri, materii prime pentru confecționarea armelor pentru vânătoare, a uneltelor pentru activitățile agricole, a obiectelor de uz casnic, a podoabelor și a accesoriilor vestimentare, interesul pentru prelucrarea materialului osos, datorându-se ușurinței de intervenție asupra sa, cât și a durabilității rezultate din elasticitate.

Prin organizarea acestei expoziții temporare, cu piese osteologice aflate în colecția Muzeului Bucovinei, ne propunem să punem în evidență complexitatea patrimoniului local, dar și importanța acestuia în viața socială.

Ca o completare la organizarea acestei expoziții Muzeul Bucovinei invită vizitatorii la proiectul educațional „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” aflat în desfășurare în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun. Acest proiect își propune stimularea lecturii în rândul tinerei generații, prin abordarea unor teme și subiecte legate de istoria locală, iar piesele expuse, pot fi astfel folosite drept material didactic. În acest mod, putem mai ușor corela informația istorică cu piesele care provin din epoci istorice îndepărtate.

Pentru participarea la proiectul „Să descoperim istoria împreună!” este nevoie de o programare, în prealabil, la numerele de telefon 0784 275644 sau 0230-216439.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*