În Portuglia a fost declarată stare de alertă ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase

Stradă din Portugalia. FOTO Kristina Tamasauskaite

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile au decretat situație de alertă, începând cu data de 12 august, pentru o perioadă nedeterminată, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili).

Sunt preconizate perturbări atât ale curselor aeriene și ale serviciilor de transport public, cât și disfuncționalități în furnizarea de carburanți către consumatorii fizici (timpi mari de așteptare la stațiile de alimentare).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.facebook.com/Ambasada_Lisabona şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*