La trei ani de la inaugurare, Mega Mall investește deja 3,5 milioane de euro în reamenajarea zonei de food court și divertisment

Investiție în reamenajarea zonei de food court și divertisment

Mega Mall continuă strategia de optimizare a ofertei și de adaptare la cele mai noi trenduri din retail, investind aproximativ 3,5 milioane de euro în reinventarea zonei food court și divertisment amplasată la nivelul doi al centrului comercial. Proiectul, conceput de Corvin Cristian Studio, un cunoscut birou de design premiat internațional, presupune o reamenajare completă a spațiului de 10.000 mp, sub conceptul „Experiențe”.

Nivelul al doilea al celui mai mare centru comercial NEPI Rockcastle din România va fi complet reamenajat, simulând la scară mai mică organizarea urbană. Proiectul va agrega diverse zone de petrecere a timpului liber în jurul luminatoarelor de mari dimensiuni, conturând un spațiu menit să îmbogățească experiența vizitatorilor și să ofere o atmosferă de relaxare.

„Deși deciziile de investiție în reamenajarea centrelor comerciale se fac după o perioadă de minimum 10 ani de funcționare, când business-ul ajunge la maturitate, la Mega Mall am investit constant, încă de la inaugurare, în optimizarea mixului comercial și în modernizări. Facem acest lucru de fiecare dată când observăm că există opțiuni de îmbunătățire a experienței consumatorilor, pentru că filosofia noastră de dezvoltare are în prim plan nevoia celor care ne trec pragul, mai departe de profitabilitate. Pentru noi, obiectivul principal este să ne menținem promisiunea de a oferi cea mai avansată experiență de shopping și divertisment și să rămânem relevanți pentru exigențele celor care ne vizitează. În prezent, Mega Mall este centrul comercial din România cu cea mai bogată ofertă culinară, reunind 26 de branduri care acoperă toate categoriile, de la cafenele și fast food, până la restaurante à la carte și fine dining. Continuarea firească este să reinventăm designul acestui nivel și să creăm aici o atmosferă adaptată la nevoile și cerințele vizitatorilor”, spune Sebastian Mahu, Head of Asset Management în cadrul NEPI Rockcastle.

Conform proiectului, în reamenajarea zonei de restaurante și fast food, se vor folosi cu precădere materiale naturale precum lemnul, iar piesele de mobilier alese vor aparține unor designeri români. Astfel, noul spațiu va fi unul contemporan și modern, adaptat tuturor vârstelor și gusturilor.

Prin conceptul ales, zona de la nivelul doi al centrului comercial se va transforma într-o grădină urbană în miniatură, un spațiu de explorare, structurat în trei „mini cartiere”:

Zona verde, amplasată în zona luminatorului de mari dimensiuni, va fi amenajată ca o grădină urbană cu plante și elemente din lemn natural;

Barul, amplasat central, va fi spațiul ideal de interacțiune;

Piața, amplasată într-o zonă secundară, va fi amenajată ca o piață reinterpretată, aducând în interior atmosfera de street-food.

Fiecare „cartier” va fi împărțit în zone de așezare și puncte de interes ce vor contura spații intime de relaxare, prin folosirea de culori pastelate și elemente inspirate din natură.

Iluminarea spațiului se va face prin combinarea luminilor difuze funcționale cu accente luminoase dedicate zonelor de interes. Pentru prima dată în România, va fi implementată tehnologia „Soare artificial”, premiată la nivel international, care recrează lumina naturală și învăluie spațiul într-o atmosferă intimă și relaxantă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*