Ministerul Turismului finanțează un parc de aventură în Borsec. Valoarea investiției depășește 5 milioane de lei

Ministrul Turismului Bogdan Trif a mers la Borsec, unde a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui parc de aventuri. FOTO Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finanțare pentru un parc de aventură în orașul Borsec, Județul Harghita, în valoare de 5.082.502,62 lei, contribuția Ministerului Turismului fiind de 90% din investiția de bază.

Proiectul presupune construcția unui sistem de sanie vară demontabil, cu o lungime de aproape 1400 de metri (pistă coborâre 825,17 m și pistă urcare 572,79 m, diferență de nivel 125 m). Accesul către vârful pistei se va face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece, astfel, sania de vară va fi un plus pentru dezvoltarea zonei și atragerea de turiști și în timpul verii.

„Această investiție pune în valoare potențialul turistic al zonei Borsec, o stațiune care oferă turiștilor posibilitatea de a petrece o vacanță unică în orice sezon. Iată încă o dovadă că România este o destinație pentru 365 de zile pe an pentru că oferă posibilitatea turiștilor de se bucura de vacanță oricând. La Borsec turiștii pot veni iarna să schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale și iată, în curând și de o sanie de vară”, a declarat Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*