Rezervația Naturală Piatra Craiului, disponibilă online prin imagini live

Panoramă cu Piatra Craiului,

Cu o vedere încântătoare către masivul Piatra Craiului, Plaiul Foii se află la o distanță de circa 12 kilometri de la ieșirea din orașul Zărnești, în apropierea orașului Brașov.

Din acest punct se pornește în explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului, zonă de munte formată din călcare și conglomerate mezozoice unde se găsesc specii rare și un peisaj montan deosebit. Pe lângă prezența unor animale sălbatice variate, precum lupi, urși, rași, mistreți, capre negre, cerbi s.a., în zonă au fost identificate peste 200 de peșteri și avene. Bogăția traseului a determinat filmarea în regiune a unor scene din filmele Cold Mountain, Drumul Oaselor, Columna, Dacii, iar în anul 2000 a fost produs de către BBC/ Discovery Channel și un film documentar despre acest areal.

Peisajul montan, de o rară frumusețe atât în coloritul superb al toamnei, cât și în variația specifică oricărui anotimp, poate fi acum văzut prin intermediul camerei Axis M3057-PVE montată pe parcursul verii de către ICCO Systems la pensiunea ”Panorama Pietrei Craiului”, ce beneficiază de o vedere panoramică superbă asupra munților.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*