România, reprezentată la Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului – OMT

Cristina Tărtăreață a fost prezentă la ședința Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului. FOTO Facebook/Cristina Tărtăreață

La Manama, Bahrain, are loc cea de-a 109-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), în cadrul căreia România deține poziția de membru din septembrie 2017.

Formatul acestui eveniment este unul deosebit față de celelalte, având în vedere că Bahrain pune foarte mare accent pe digitalizare în toate domeniile, cu precădere în domeniul turismului.

„Sunt zile pline atât cu paneluri tehnice, cât și cu întâlniri ministeriale, în cadrul cărora sunt abordate diferite problematici. Am luat cuvântul la Round Table, unde am reamintit celor prezenți că România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care ne vom concentra pe două teme importante, respectiv digitalizarea turismului și economia colaborativă.
Am subliniat, totodată, necesitatea unei inițiative de sensibilizare cu privire la importanța noilor tehnologii, a internetului și a rețelelor sociale pentru a dezvolta noi strategii și proiecte care să permită o mai bună integrare a sectorului turismului în comerţul electronic.
În cea de-a doua zi, dedicată panelurilor tehnice, dar și întâlnirilor cu sectorul privat, am punctat importanța unei bune colaborări între sectorul public și cel privat, întrucât turismul stimulează spiritul antreprenorial și creșterea microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, care reprezintă un factor esențial de inovare și creare de locuri de muncă. Am amintit, de asemenea, și câteva proiecte ale Ministerului Turismului în acest domeniu, ca, de exemplu, aplicația Explore Romania și harta digitală a turismului din România, pe care intenționăm să o dezvoltăm în perioada următoare“, a postat secretarul de stat, Cristina Tărtăreață, cea care a reprezentat Ministerul Turismului la această întâlnire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*