Se fac diligențele ca Vama Veche să obțină titlul de stațiune turistică, ea fiind doar un sat în prezent

Se depun eforturi ca satul Vama Veche să devină stațiune turistică. FOTO GoNext.ro

Oficial, Vama Veche nu este stațiune, ci doar un sat al comunei Limanu. De abia de acuma, autoritățile locale au demarat procedurile pentru acreditarea localității ca și stațiune turistică.

Din totdeauna, despre Vama Veche s-a vorbit ca și stațiune, dar oficial, în acte, nu este decât un sat aparținând de o comună. Precizările au fost făcute de către autoritățile locale constănțene, după ce s-a discutat cu ministrul turismului despre acreditarea satului Vama Veche drept stațiune de interes local.

„În acest moment Vama Veche este sat. Se dorește acreditarea acestuia ca stațiune turistică. Sunt mai multi pași de urmat, se vor depune toate diligențele în vederea acreditării. Odată ce va primii statutul de stațiune turistică de interes local, pentru Vama Veche se vor putea accesa mai ușor finanțărări nerambursabile“ au precizat reprezentanții CJC Constanța.

Procedurile prevăd mai multe etape precum: realizarea unei monografii din punct de vedere turistic (poziția geografică, infrastructura, cadrul natural), o analiză a potențialului turistic în funcție de tipul de stațiune precum și o radiografie a nivelului actual de valorificare din punct de vedere turistic – structuri de primire, informații privind circulatia touristică, etc. La acestea se adaugă și o fișă a stațiunii, un studiu care să argumenteze atestarea locației, un aviz al Consiliului Local precum și un PUG sau un PUZ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*