Stațiunile balneo, prioritate pentru Ministerul Turismului. Bogdan Trif: “Societățile private pot beneficia de un ajutor de până la 200.000 Euro”

Turismul balnear crește în România. FOTO rhythmuswege
Turismul balnear crește în România. FOTO rhythmuswege

Ministerul Turismului dă startul depunerii de dosare pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneo.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoza, Ion Ghizdeanu, alături de vicepreședintele OPTBR, Janos Nagi Fulop, și specialiștii din cadrul Ministerului Turismului au discutat despre măsurile ce vin în sprijinul autorităților locale și al societăților private care doresc să facă investiții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare din România.

“Pentru prima dată, după Revoluție, turismul balneo este în atenția Guvernului României, care a luat măsuri concrete pentru dezvoltarea stațiunilor. Prin “Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare”, autoritățile locale care depun proiecte obțin finanțare de 100% pentru investiții în infrastrutura turistică balneară. Acest program se adresează și societăților private care pot beneficia conform schemei de ajutor de minimis de până la 200.000 de euro pentru finanţarea investiţiilor în modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare din România. Am colaborat și colaborăm cu cei de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză de aceea Ministerul Turismului participă cu doi reprezentanți în cadrul comisiei de evaluare a dosarelor ce vor fi depuse”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului

Întâlnirea a avut loc înîcursul zilei de 4 iulie la sediul Ministerului Turisimului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*