Toscana – România – turism şi afaceri, un nou proiect de înfrățire între România şi Italia

Întâlnirea oficială Toscana - România – turism şi afaceri, un nou proiect de înfrățire între România şi Italia

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a primit o delegaţie din Italia din care au făcut parte George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului și patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato și Ştefan Stănăsel, președintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI).

Discuțiile au pus accent pe dezvoltarea relațiilor economice între regiunea Toscana și România, demnitarul MEEMA primind, din partea delegației italiene, o scrisoare referitoare la propunerea de înfrățire între orașele Cluj Napoca și Prato, adresată primarului orașului Cluj Napoca, Emil Boc.

„Este pentru prima dată când Italia propune României un astfel de proiect instituţional, derulat pe două planuri, afaceri şi turism, prin care România îşi poate promova oferta investiţională în Toscana. Avem ocazia de a duce produsele româneşti pe piaţa italiană , dar şi de a face cunoscute oportunitățile de turism şi afaceri existente în România”, a spus Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA.

Delegația italiană a expus interesul autorităților din Prato de a organiza un forum economic la Camera de Comerț Prato, care să reunească administrațiile publice locale şi mediile de afaceri din cele două țări şi să creeze punțile de legătură pentru investiții reciproce, având în vedere interesul oamenilor de afaceri din cele două țări.

„Demararea proiectului „Toscana-România, turism şi afaceri” este o iniţiativă lansată de Primăria din Prato şi Consiliul Local Prato în luna noiembrie 2019, care are ca obiectiv promovarea oportunităţilor oferite de cele două ţări prin proiecte concrete în domeniul turistic şi al afacerilor. Vrem să contribuim real la crearea de locuri de muncă şi stimularea integrării economice şi culturale a comunităţilor din țările noastre”, a precizat George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato.

Oficialii italieni au transmis, de asemenea, susţinerea celorlalte oraşe din regiunea Toscana pentru proiectul de înfrățire cu România, care poate constitui un reper pentru companiile italiene, în special cele din Toscana, o regiune orientată către export, care doresc să fie prezente în România.

„Suntem siguri că proiectul se poate dezvolta pe mai multe planuri: turistic, economic, cultural, având în vedere afinităţile existente între cele două ţări şi, în special, între oraşele Prato şi Cluj. Acestea au foarte multe aspecte în comun în plan industrial şi, în special, în domeniul industriei textile. Prin prezența universitară foarte puternică, putem genera, de asemenea, colaborări şi în domeniul educațional”, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului și patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato, despre proiectul „Toscana-România, turism şi afaceri”.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a agreat propunerea italiană, exprimând interes pentru organizarea de workshopuri, întâlniri B2B şi schimburi de bune practici în cadrul acestui proiect, cu accent pe digitalizare şi inovare, care prin promovarea colaborării între IMM-urile din cele două ţări contribuie la impulsionarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*