VIDEO „Crăciun în Maramureş”, un spectacol cu manifestări cultural turistice

Tradițiile de Crăciun din zona Maramureșului. FOTO Facebook/Crăciun în Maramureș

Destinația turistică Maramureș se numără printre cele mai autentice zone din țară, în ceea ce privește păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice „Sărbătorilor de Iarnă”.

În această perioadă, a Sfintelor Sărbători de Crăciun, Anul Nou și Bobotează, maramureșenii, oameni harnici și primitori, respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile ancestrale, preluate de la înaintașii lor și le transmit cu mare drag și celor mai tineri, pentru a nu se pierde nimic din tot ce a fost odată și mai este încă, în satele din Maramureș.
Oaspeții care au ales să-și petreacă sărbătorile de iarnă în judeţul Maramureş, sunt invitați să descopere aceste tradiții și obiceiuri, prin participarea la evenimentele organizate de comunitățile locale în parteneriat cu autoritățile publice din județul Maramureș.

În acest sens, sub genericul ,,Crăciun în Maramureş”- ediţia a-X-a 2018, Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu instituțiile din subordine, primăriile din județ și alți colaboratori, au pregătit un amplu program al manifestărilor culturale din această perioadă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*