VIDEO Povestea Moromeților continuă și are premiera pe 5 noiembrie la Sala Palatului

Se lansează Moromeții 2

Cel mai așteptat film al anului va avea premiera națională pe 5 noiembrie, la Sala Palatului, de la ora 20:00. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook. Filmul se va lansa oficial în cinematografele din țară pe 16 noiembrie.

Morometii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară Stere Gulea

La finalul proiecției, regizorul Stere Gulea, actorii și ceilalți realizatori vor împărtăși spectatorilor experiențe din culisele filmărilor și vor acorda autografe. De asemenea, organizatorii vor oferi celor prezenți o broșură de colecție dedicată universului Moromeților, precum și alte surprize.

1 Trackback / Pingback

  1. 10 Știri care Merită Atenție – 14 octombrie | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*