VIDEO Ziua Planetei, sărbătorită într-un mod inedit la Delfinariul Constanța. Directorul instituției, dr. Adrian Bîlbă vorbește despre cum avem grijă de Terra

Delfinariul din Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Pe 30 aprilie, în toată lumea se sărbătorește ziua Terrei, ziua Pământului. Zi în care, simbolic se sting total luminile, pentru a da un moment de respiro planetei.

De ziua Pământului putem face însă mai mult decât să stingem lumina. Pentru a ne arăta respectul față de planeta ce ne suportă, o putem ajuta. Cum, ne spune directorul CMSN Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

„Este ziua planetei, ziua Terrei. Toți trebuie să ne gândim, să facem un mediu de viață mai bun pe această planetă.

Sper să fie mai bine, pentru noi mai ales fiindcă, dincolo de faptul că e ziua planetei, ar trebui să fie ziua respectului pentru planetă și pentru habitatul nostru. Întrucât planeta a avut tot felul de situații de vulcani, meteoriți, gheață, încălziri teribile, au existat și pe toate le-a suportat. Poate suporta și plasticul. Nu o deranjează și în câteva mii de ani îl poate termina și pe ăsta. Îl mănâncă. Mănâncă și orașele noastre dacă va fi cazul să dispărem. Vor dispărea și orașele în câteva mii, zeci de mii de ani, ceea ce este foarte puțin pentru planetă. Însă pentru noi, respectul pentru planetă este foarte important. Este ziua planetei, dar este și ziua respectului nostru față de mediul în care trăim.

Poate în ziua asta ridicăm un plastic de jos, poate suntem mai prietenoși cu mediul și fiind sâmbătă, poate plantăm un copăcel“, a spus dr. Adrian Bîlbă.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*